Manisa valilik açıklaması

Bazı Sosyal Medya Hesaplarında, Halil Karakoç’un Yakalanmasına Yönelik Olarak; Yaşı Kullanılarak Yapılan Olumsuz Paylaşımlara İlişkin Basın Açıklaması
Bazı sosyal medya hesaplarında, Halil Karakoç’un yakalanmasına yönelik olarak; yaşı kullanılarak olumsuz paylaşımlar yapıldığı görülmektedir. Adı geçen kişi, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ve mensuplarının faaliyetlerinin tespitine yönelik olarak Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülmekte olan (Manisa Çatı Davası) dosyası kapsamında ”Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” (Bank Asya, Teröristbaşının 1970’li yıllarda ilimizde vaiz olarak görev yaptığı sırada yakın arkadaşlarından olduğu, A.B.D/Pansilvanya’ya giderek ziyarette bulunduğu, örgütün önemli toplantılarında sohbet verme iddialarıyla) suçundan hakkında yapılan adli işlem neticesinde 01.08.2016 tarihinde tutuklanarak Manisa T tipi Ceza İnfaz Kurumuna konulmuş, 17.11.2017 tarihinde tahliye edilerek tutuksuz olarak yargılanmıştır.
Manisa 2.Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaları neticesinde 7 yıl 6 ay hapis cezası almış ve cezası onanarak kesinleşmiştir. Adı geçen şahıs hakkında Manisa İlamat ve İnfaz Bürosunun 2021/1-35 karar no’su ile “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan “ARANMA” kararı çıkarılmış, ikamet etmekte olduğu adreste bu nedenle 06.01.2021 tarihinde yakalanarak gözaltına alınmış, adli işlemleri neticesinde aynı gün Manisa T tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.
Söz konusu haberlerin, bazı kesimlerce kasıtlı olarak çarpıtılarak yayıldığı ve halkımızın insani duygularını istismar ederek terörle mücadeleye sekte vurma amacı güttüğü açıktır. Yargının verdiği ve vereceği kararlar herkes için bağlayıcıdır. Devletimizin ve milletimizin terörle mücadelesi kesintisiz devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Facebook Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial