KIRKAĞAÇ ZİRAAT ODASI YAPILAN GÜBRE ZAMMINA İSYAN ETTİ

BU SES, TOPRAĞIN TERİNDEN GELİYOR; GÜBRE ZAMLARI ENDİŞE VERİYOR

Toplumu oluşturan bireylerin, yaşamlarını sürdüre bilmeleri, bir şekilde, üretim faktörlerinin için de yer almalarıyla mümkün oluyor. Üretim faktörlerini incelediğimiz de, üretimi gerçekleştirmek için kullanılan Doğal Kaynaklar (Hammadde ve Toprak), Emek (İşgücü), Sermaye (Milli Servet) ve Girişim (Teşebbüs) üretim faktörleridir. Bu gün üretim faktörlerinde önemli bir yeri tutan, tarım sektörünün lokomotifi olan Çiftçilerimizin seslerini duyalım, duyuralım.
Ülkemiz de tarım politikalarının tutarsızlığını dile getirmek, politik tercih olmaktan daha ileri bir taleptir. Ülkemiz de ne yazık ki bu talebi yanlış yerlere koyarak yansıtıyoruz.

Üreticinin talepleri, üretici birliklerinin raporları ve o raporlar doğrultusun da yetkili kurumların dikkatini çekerek oluşturulan kamuoyu gücü ile yerine getirilir. Uygulamacı kurumlar Üretici taleplerini dikkate alıp, talepte bulunan kamuoyu gücünün yaptırım baskısına göre yasa hazırlar, yönetmelikler uygular.

Şimdi bu gün Çiftçimizin önemli bir girdi kalemi olan Gübre Fiyatlarında ki fahiş artışa karşı, uygulamacıları, uyarma görevimizi yerine getiriyoruz. Biz üreticiler olarak taleplerimizi kamuoyuna duyuruyoruz…

Taleplerimize kimin ya da kimlerin sahip çıkacağını biz tayin etmiyoruz. Biz taleplerimizin yerine getirilmesi için, kamuoyu desteği arar ve bunu buldukça da taleplerimizin yerine getirilmesini bekleriz.

Üreticinin tanımı parti ya da dernek gibi kurumlara göre yapılmaz. Üreticinin tanımı sosyal konumuna göre yapılır.
Biz ÇİFTÇİ nin taleplerini yasaların bize verdiği yetkilerle kamuoyuna duyuruyoruz.

Bu gün kü talebimiz de , Kırkağaç’lı çiftçilerimizin üyesi oldukları ve sorunlarını dile getirmesi asli görevi olan Kırkağaç Ziraat Odamıza gelerek, Tarımsal Gübre Fiyatları artışından duydukları haklı rahatsızlık ve endişeyi dile getirdiler. Biz de asli görevimiz olan üyelerimizin haklı taleplerini gündeme taşıyarak, yetkililerden bir an önce bu sorunumuza çare bulunmasını talep ediyoruz.

Dileğimiz, taleplerimizin dikkate alınarak sorunlarımıza çözüm bulmasıdır.

Güzel haberler almak dileklerimiz ile Kavun Diyarı Kırkağaç’lı çiftçilerimiz den selamlar.

Emin ÖZARI
Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı

Facebook Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial