AŞILAMADA İKİNCİ AŞAMA! BUGÜN BAŞLIYOR

Aşılama programının birinci aşamasının ikinci adımına geçiliyor. Bugünden itibaren huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlarla onların bakımından sorumlu kişiler aşılanmaya başlanacak. Ayrıca 90 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasına da başlanacak.

Türkiye’de aşılama programının birinci aşamasının ikinci adımı bugün başlıyor. “COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi”ne göre birinci aşamada yer alan sağlık çalışanlarının aşılanmasına devam ediliyor. 833 bini aşkın sağlık çalışanına koronavirüs aşısının ilk dozu uygulandı.

Yakında 1 milyona ulaşacak aşılamada bugünden itibaren yeni aşılama grubu başlayacak.

BUGÜN BAŞLIYOR

Huzurevleri ve bakımevlerinde kalanlar ile bu vatandaşlarımızın bakımından sorumlu kişilerin aşılanmasına bugün başlanacak.
90 yaş ve üzerindeki kişilerin de aşı programı bugün başlayacak.

HAFTA SONUNA KADAR BİTMESİ PLANLANIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 81 ilin sağlık müdürüyle aşılama takvimi ve stratejisine ilişkin video konferans yöntemiyle görüştü.

Bakan Koca, tüm illerde huzurevi ve bakımevlerinde aşılamanın hızlı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti. Hafta sonuna kadar huzurevi ve bakımevlerinde yaşayanların aşılanmasının tamamlanmasına gayret edelim mesajını verdi.

Facebook Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial