Ziraat odamız dan ankara türk şeker kuruluşuna ziyaret

Ziraat Odamızdan Ankara Türk Şeker’ e ziyaret.

Sözleşmeli SOYA FASULYESİ ekilir mi?

Devletimiz yeni bir firma kurdu, ismi Türk Şeker. Bu kuruluş, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. ile Vakıf katılım ortaklığında kurulan bir devlet kuruluşudur . Edindiğimiz bilgiye göre, kuruluşunun amacı çiftçilerimize yardımcı olmak. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde sözleşmeli olarak devletin alım garantisi ile Ekim yaptırımak . (gübre ve tohum girdilerini de şirket karşılıyor ve hasatta mahsup ediyor.) Böylelikle buradan elde ettiği tarımsal ürünleri işleyerek katma değerli hale getirip , marketler aracılığı ile tüketicilerimize güvenilir ve ucuz gıda temini sağlamak . Yani hem üreticiyi hem de tüketiciyi memnun edecek bir şirket.

Kırkağaç Ziraat Odası Başkanlığı olarak biz de devletimizin kurmuş olduğu bu şirketten, siz değerli çiftçilerimizin faydalandırmak amacıyla yönetim kurulu üyelerimiz ile Ankara Balgat’ta bulunan Genel Müdürlük binasına ziyarete gittik.

Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Gümüşsoy ve Tolga Taşçıoğlu ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, son yıllarda bütün dünyanın eğilim gösterdiği ve her alanda kullanımı olan, bizim ülkemizde de üretimi son derece düşük olan Soya Fasulyesinin Kırkağaç’ta türkşeker tarafından sözleşmeli olarak ektirebileceklerini beyan etti. Ayrıca hayvansal üretim yapan çiftçilerimiz içinde Konya’da bir Yem Fabrikası kurduklarını, buradan da çiftçilerimize çok ucuz bir şekilde yem temin edebileceklerini bizlere aktardı.

Soya Fasulyesi konusunda İlçe Tarım müdürlüğümüz ile de bir görüşme yaptıktan sonra ilçemize uygunluğunu araştırarak bir fizibilite çalışması yapacağız. Eğer bizim ilçemizde üretilebilirliği ve ekonomik olarak getirisi tatmin edici olduğu meydana çıkarsa, bu konuda siz değerli çiftçilerimize bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Yapılan bu ziyaretin ilçemiz tarımına ve siz değerli çiftçilerimize hayırlar getirmesini temenni eder, şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım adına hepinize saygılarımı sunarım.

Emin Özarı
Kırkağaç Ziraat Odası Başkanı

Facebook Yorumları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial